Перекласти сторінку

Інформаційний матеріал

Правильний та безпечний догляд за шкірою обличчя натуральними засобами White Mandarin


Щоденний догляд за шкірою обличчя - необхідна міра, що дозволяє підтримувати здоровий зовнішній вигляд, зберігати молодість і красу.


Вчені з'ясували, що за останні 20 років швидкість старіння шкіри обличчя у жінок зросла в декілька разів. Все більш молоді жінки стикаються з проблемою сухості шкіри, ранніми зморшками, виникненням пігментних плям. Причина - хімічний склад сучасних продуктів по догляду за обличчям.


Перш за все, розглянемо загальні положення, що стосуються догляду за обличчям. Незалежно від типу, шкіра, в першу чергу, потребує регулярного очищення. Тільки уявіть, яка кількість факторів навколишнього середовища впливає на шкіру обличчя протягом дня: чадний газ, пил - все це накопичується на її поверхні. Окрім цього шкіра виділяє власні продукти життєдіяльності, такі як піт, сечовина, сіль тощо. Якщо додати до цього всього ще й макіяж, то вийде, що цілий додатковий шар покриває нашу шкіру до кінця дня. Саме тому щоденне очищення так необхідне кожній людині.


Перш за все, необхідно правильно підібрати косметику для вмивання й зняття макіяжу: обов'язково треба виключити зі свого вжитку очищаючі засоби, що містять SLS/SLES, тоніки, що містять спирт, і звичку терти шкіру обличчя рушником. Необхідно щовечора знімати макіяж, використовуючи для цього спеціальне молочко або гель.


Головна ідея очищення - уникнути максимального знежирення шкіри і видалити тільки надлишки шкірного сала.


Засоби для очищення шкіри: мило, гелі, пінки для вмивання - зазвичай мають високу миючу активність, через що здатні видаляти з шкіри практично весь жир, порушуючи ліпідний бар'єр. І ніби як мета досягнута, тільки чи добре це ?!


По-перше, сальні залози почнуть активніше працювати, через що на шкірі з'явиться ще більш товста жирна плівка.


По-друге, ці засоби змивають не тільки жир, але і вимивають ліпіди з рогового шару. В результаті отримуємо сухість, лущення та зневодення, шкіра не встигає відновлюватися.


По-третє, порушується кислотна реакція шкіри, яка дозволяє здоровій шкірі блокувати розвиток хвороботворних бактерій. В результаті, запалень менше не стає.


Так на що ж варто звернути увагу при виборі косметичних засобів по догляду за шкірою обличчя? В першу чергу, необхідно пам'ятати, що з віком еластичність будь-якої шкіри зменшується. Не потрібно забувати і про те, що здоров'я шкіри - це здоров'я її клітин, тому краще вибирати косметичні засоби, що впливають на глибинні шари шкіри, сприяючи оздоровленню і гарному росту її клітин.


До складу хорошого комплексу косметичних засобів обов'язково повинні входити:


  • мінеральні солі для відновлення і підтримки кислотно-лужного балансу;
  • амінокислоти (їх виявлено на даний момент 21) в якості будівельних компонентів білків шкіри колагену і еластину;
  • вітаміни, які забезпечують захист шкіри, наповнюючи її енергією, іприскорюючи будівництво клітин шкіри;
  • вуглеводи, які є структурною частиною більшості молекул шкіри;
  • нуклеотиди - компоненти молекул ДНК;
  • екстракти рослин, рослинні масла.


Після застосування засобу для вмивання на шкірі не повинно проявлятися подразнення і підвищуватись її чутливість. Деякі жінки ці небажані ефекти списують на проблемність своєї шкіри, однак винен в цьому косметичний засіб або його неправильний підбір.


Сектрет м'якого очищення шкіри обличчя


Подібне розчиняється в подібному - засоби з масляною основою і жировмісткими продуктами бережно видалять з шкіри обличчя зайвий жир і бруд, при цьому не пошкодивши її. Саме таким складом відрізняються засоби по догляду за обличчям торгової марки White Mandarin.


Приклади очищувальних засобів на ринку України:


М'який очищаючий лосьйон для зняття макіяжу з очей і губ від Sisley (300 мл) - 939 грн.



Зволожуючий гель Yves Rocher (125 мл) - 109 грн.




Тепер більш докладно про деякі з них:


SLS / SLES


Мабуть, це найнебезпечніший інгредієнт в препаратах для догляду за волоссям і шкірою. Молекулярна вага SLS 40 (речовини з молекулярною вагою від 75 і менше швидко проникають в кров).


SLS очищає шляхом окислення, залишаючи подразливу плівку, викликаючи сухість, подразнення і раннє старіння шкіри.


Досліди показали, що навіть єдине нанесення цієї речовини на шкіру дорослої людини викликає мікроскопічні руйнування молекулярних структур шкіри, що викликає посилене вбирання шкірою інших токсичних і канцерогенних речовин.


Висновок американського інституту Токсикології, 1983 рік:


SLS має дегенеративний (вироджуючий) ефект на клітинні мембрани, оскільки володіє властивістю руйнувати природні властивості протеїну. Навіть при низькій концентрації глибоко проникає в шкіру. SLS викликає руйнування рогової оболонки очей. SLS руйнує імунну систему, в першу чергу, всередині самої шкіри.


Професор доктор Кейт Грін (шт. Джоржия) довела:


  1. SLS швидко вбирається і накопичується в тканинах ока, залишаючись там до 5 днів.
  2. SLS вбирається в значно більшому ступені в молодому віці, ніж у дорослому.
  3. SLS проникає не тільки в очі, але і в мозок, печінку, селезінку.

В іншій роботі доктора Грін (дані "Wall Street Journal від 1 листопада 1988 року) були висновки, що встановлено зв'язок з катарактою і підвищеним поглинанням нітратів.


Професор Masako Higughi, Японія:

SLS - мутаген! це означає, що він здатний змінювати інформацію в генетичному матеріалі клітин. Часто SLS використовують як стимулятор мутації бактерій.


  • Mineral oil (Мінеральні масла)

Цей інгредієнт отримують з нафти. При використанні в косметиці в якості зволожувача мінеральне масло утворює водовідштовхувальну плівку і замикає вологу в шкірі. Вважається, що, затримуючи вологу в шкірі, ви можете зробити її м'якшою, гладшою і будете молодо виглядати. Правда ж полягає в тому, що плівка з мінерального масла затримує не тільки воду, але і токсини, вуглекислий газ, відходи та продукти життєдіяльності, вона перешкоджає проникненню кисню. Шкіра - це живий дихаючий орган, який потребує кисню. І коли в шкірі накопичуються токсини і не проникає кисень, шкіра стає нездоровою.


Дослідження показали, що насичення шкіри рідиною, затриманою за допомогою масляної плівки, сповільнює ріст і розвиток клітин. Нова клітина шкіри мігрує до поверхні, де вона відшелушується і змивається. Цей процес займає 20 днів у молодих і до 70 днів у літніх людей. Під час цієї міграції з нижніх шарів шкіри до поверхні клітина змінюється як структурно, так і за складом. Ці зміни необхідні, щоб шкіра залишалася здоровою і виконувала роль бар'єру і захисника організму.


При заклеюванні шкіри і переповненні проток великою кількістю зайвої рідини, насиченої токсинами і відходами, порушується життєдіяльність шкіри. Подібне нагромадження токсинів може стати причиною передчасного старіння шкіри. Клітини перестають нормально розвиватися, і їх зростання сповільнюється. Незрілі клітини піднімаються до поверхні і не можуть виконувати бар'єрну функцію. Така шкіра легко тріскається і висихає, стає подразливою і чутливою. Через уповільнення росту шкіра стає слабкішою і тоншою. Природні механізми відновлення і самозахисту слабшають і шкідливі елементи навколишнього середовища вражають шкіру швидше і легше. Коротше кажучи, шкіра, швидко зморщується, стає тоншую і чутливішою, легко подразнюється. Молодий вигляд шкіри і рум'янець зникають у міру того, як вона втрачає здоров'я. Взагалі то рідина - єдиний засіб для покращення сухої шкіри, але неправильні методи зволоження дуже шкідливі і викликають її передчасне старіння, а не омолодження. Доктор T.G. Randolf, алерголог, виявив, що цей інгредієнт викликає нафтохімічну алергізацію. Алергічні реакції можуть бути дуже серйозні, що призводять до артриту, мігрені, гіперкінезії, епілепсії і діабету.


  • Propylene Glycol, Polyethylene Glycol (PEG), Butylene Glycol (BG) - Пропіленгліколь

У косметиці по догляду за шкірою і шампунях заявлено як засіб, здатний затримувати вологу в шкірі. Насправді витягає вологу з шкіри. Знежирює і висушує шкіру. Подразнює очі. Він дешевший, ніж гліцерин, але викликає більше алергічних реакцій. Вважається, що він надає шкірі молодого вигляду. Його прихильники проводять дослідження з метою довести, що пропіленгліколь безпечний і ефективний інгредієнт. Проте вчені вважають, що він шкідливий для шкіри з наступних причин:


1. У промисловості він використовується як антифриз в системах водяного охолодження і як гальмівна рідина. На шкірі він дає відчуття гладкості і жиру, але це досягається шляхом витіснення важливих для здоров'я шкіри компонентів.


2. Зв'язуючи рідину, пропіленгліколь водночас витісняє воду.


3. Дані по дослідженню на безпеку (MSDS) пропіленгліколю показують, що його контакт зі шкірою може викликати порушення роботи печінки і пошкодження нирок.


4. У січні 1991 р Американською Академією Дерматології був опублікований клінічний огляд щодо зв'язку дерматиту з пропіленгліколем. Звіт довів, що пропіленгліколь, викликає велике число реакцій і є одним з основних подразників шкіри навіть в низьких концентраціях.


Дослідження показують, що дані речовини мутагени. Швидко проникають в шкіру, руйнують клітинні білки і осідають в організмі.


Канцерогени (cancer - рак) - небезпечні і токсичні речовини, що викликають злоякісні пухлини.


Мутагени - небезпечні речовини, які проводять зміни всередині клітин на генетичному рівні, тобто змінюють структуру клітин.


  • Carbomer

Використовується як загущувач і стабілізатор в кремах, зубних пастах, декоративній косметиці для очей, а також в засобах для ванн. Штучний емульгатор. Може викликати алергію і запалення очей.


  • Disodium EDTA

Небезпечний канцероген, може містити ethylene oxide та / або dixane.


  • Tetrasodium EDTA

Формує нітрозаміни в складі косметики. Нітрозаміни - відомі канцерогени.


  • Laureths, Ceteareths - зволожуючі речовини - основна і найбільша група токсинів, кожен з яких інфікує організм, сприяючи виникненню явних канцерогенів ethylene oxide і dioxane.
  • Methyl, Propyl, Butyl і Ethyl Paraben - англійські вчені виявили за допомогою хроматографії, що ці речовини накопичуються в тканинах грудей, що призводить до раку грудей.
  • Синтетичні барвники - Підвищують привабливість косметичних засобів. Маркуються як FD&C або D&C, після чого слідує колір і номер. Наприклад, FD&C Red №6 (червоний). Багато синтетичних барвників є канцерогенами. Краще виключити їх із використання незалежно від вартості.
  • Синтетичні ароматизатори позначаються просто як "ароматизатор", проте містять до 200 хімічних інгредієнтів, які можуть викликати: головну біль, запаморочення, висипку, гіперпігментацію, кашель, блювоту, подразнення шкіри.


Очищення White Mandarin


Тільки натуральний і безпечний склад!


Ніжний фітомусс для вмивання Серія "Морські водорості"


 


  • Coco-Glucoside (and) Disodium Lauryl Sulfosuccinate (and) Glycerin- Екологічна і м'яка "зелена" композиція ПАР з цукру, кукурудзи та кокосового горіха.
  • Екстракти водоростей: фукус, ламінарія, спіруліна - Потужний природний зволожувач шкіри, справжня комора цінних елементів і сполук в біодоступній формі.

Екстракти, отримані з окремих видів водоростей, відрізняються за своїм складом і тому володіють спрямованою косметичною дією. Одні з них завдяки наявності вітамінів А, В1, В2, С, Е, D, фукоксантину, йоду, сульфоамінокіслот здатні стимулювати і регенерувати клітини шкіри, надавати пом'якшувальну і легку бактерицидну дію. У інших виразно проявляються зволожуючі і вологоутримуючі властивості в силу більш високого вмісту полісахаридів, органічних кислот, мінеральних солей. Треті за рахунок активного впливу органічного йоду, фукостеролу, мінеральних солей і вітамінів ефективні проти целюліту, вугревої висипки, сприятливі для догляду за жирною шкірою, забезпечуючи регуляцію жирового обміну і покращуючи кровообіг.


Високі зволожуючі і вологоутримуючі властивості виявляються в силу більш високого вмісту полісахаридів, органічних кислот і мінеральних солей. Екстракт водоростей покращує обмінні процеси в організмі, захищає від руйнуючої дії вільних радикалів, стимулює діяльність лімфатичної системи, активізує мікроциркуляцію крові у верхніх шарах епідермісу.


Особливо варто відзначити наявність в бурих водоростях ненасичених жирних кислот Омега-3, які відновлюють структуру колагену, який визначає еластичність шкіри.


Екстракти водоростей містять біологічно активні речовини, що стимулюють синтез гіалуронової кислоти в шкірі, підвищують її пружність і зволоженість.


  • Екстракт волошки синьої - Волошки багаті антоцианами - потужними антибактеріальними та противірусними речовинами. Ця квітка знімає втому, усуває набряклість повік, повертає очам блиск і сяйво.


Екстракт волошки надає заспокійливу і пом'якшувальну дію, особливо в області навколо очей. В фітомедицині волошка використовується для зняття втоми і подразнення очей. Формула з екстрактом волошки доглядає за віями і ефективно видаляє навіть водостійкий макіяж. Ідеально і дбайливо очищає шкіру навколо очей, не пошкоджуючи вій. Екстракт волошки є найціннішим косметичним засобом, що дозволяє знизити стресові навантаження на шкіру, що виникають внаслідок забруднення атмосфери, УФ-випромінювання, різких перепадів температур. Він знижує набряклість шкіри, розгладжує перші зморшки, звужує пори, регулює секрецію сальних залоз.


Крем-вершки демакіяж для всіх типів шкіри

Серія "Пророщені зерна"


 




  • Рослинний гліцерин - як і будь-який продукт натурального походження, набагато краще сприймається шкірою, ніж який-небудь інший синтетичний продукт. Він входить до складу майже всіх рослинних і тваринних жирів. Рослинний гліцерин є натуральним зволожувачем, який отримують за допомогою гідролізу рослинних олій, а також ферментації цукрів. Гліцерин чудово зволожує і пом'якшує шкіру, притягує до клітин шкіри воду. Гліцерин здатний захистити ліпіди клітин шкіри. Ідеально підходить для чутливої і сухої шкіри. Використовують рослинний гліцерин, як пом'якшувальний засіб при зайвій сухості шкіри, лущенні, тріщинах.
  • Екстракт вівса, пшениці, кукурудзи, ячменю, жита - унікальний за своїм складом пептидний комплекс.

Протеїни, які називають "будівельним матеріалом життя", є найважливішими поживними речовинами для шкіри. Вони мають зволожуючі, регенеруючі і пом'якшуючі властивості, приймають участь у виробленні колагену, який надає шкірі гладкість і пружність. Екстракт пророщених зерен активізує синтез колагену і еластину, усуває в'ялість і атонію, зволожує і пом'якшує шкіру, сприяє активізації обмінних процесів і розгладженню зморшок, надає еластичність, життєву силу епідермісу, стимулює метаболізм клітин, значно знімає подразення, формує захисну плівку, пом'якшує і тонізує шкіру, підтягує її, надає сяйво. Знищує шкідливі для шкіри токсини і нейтралізує вільні радикали.


  • Екстракт кінського каштану -захищає шкіру від руйнівного впливу вільних радикалів, уповільнює процеси старіння, зміцнює стінки шкірних капілярів, покращує мікроциркуляцію крові і заспокоює шкіру.Екстракт володіє вяжучою, протинабряковою дією, активізує виведення зайвої рідини з підшкірної клітковини, а також ескулін має здатність поглинати шкідливі ультрафіолетові промені. Він ефективно впливає на зрілу шкіру, стимулюючи вироблення колагену, в результаті чого кількість і глибина зморшок скорочуються, підвищується тонус шкіри, підтягується овал обличчя.
  • Екстракт червоного винограду - підходить для ефективного антистресового догляду за шкірою обличчя та тіла, ідеально підходить для догляду за ніжною шкірою губ і повік. Виноград має виражену антиоксидантну і антистресову дію, прекрасно тонізує і зволожує шкіру, сповільнює її старіння. Використання екстракту винограду дозволяє зробити шкіру еластичною, попереджає в'ялість, активно тонізує. Екстракт винограду запобігає розпаду еластину в шкірі, сприяє підтримці пружності та еластичності шкіри. Стимулює утворення колагену, запобігає утворенню зморшок.


Після очищення обличчя необхідна тонізація шкіри за допомогою спеціальних лосьйонів.


ТОНІЗАЦІЯ


1. Видаляє залишки очищаючого засобу і надлишки жиру.

2. Допомагає утримувати вологу в шкірі на тривалий час.

3. Стимулює прилив крові, що активізує обмінні процеси.


Освіжаючий тонік для нормальної та комбінованої шкіри Vichy Purete Thermale (200 мл) - 145 грн.



Тонік для обличчя Yves Rocher (200 мл) - 109 грн.



• Alcohol (Спирт) - Як відомо, спирт сильно сушить шкіру і при постійному застосуванні сприяє порушенню природної водозберігаючої функції. Він знежирює поверхню шкіри настільки сильно, що шкіра позбавляється мікроскопічної ліпідної плівочки, яка в нормі повинна утримувати вологу і культивувати бактерії, які надають позитивну дію на шкірний покрив. Наприклад, мікроорганізми, які захищають лице від запалень. Тому, після застосування спиртових тоніків шкіра стає подразливою.


Тонізація White Mandarin


Тільки натуральний і безпечний склад!


Фітотонік для сухої і чутливої шкіри обличчя

Серія "Пророщені зерна"


 




• Екстракт арніки - арніка незамінна при набряках. Вона освіжає колір обличчя, прибирає почервоніння. Якою б не була причина набряку шкіри, витяжка з цієї диво-трави здатна активізувати кровообіг в шкірі і допомогти відтоку лімфи. Екстракт арніки чудово прибирає почервоніння шкіри від морозу, вітру чи хімічного подразнення. Оскільки арніка активізує кровообіг, шкірі легше виводити шлаки. Арніка "вчить" шкіру краще чинити опір стресам, і шкіра виглядає більш пружньою і свіжою. В арніки безліч вітамінів і інших речовин, які наш організм не вміє синтезувати самостійно. Завдяки застосуванню засобів з арніки прискорюється внутрішньошкірний метаболізм, балансується жировий обмін в клітинах. Результат - візуальне омолодження шкіри.


• Екстракт мальви - заспокоює, знімає набряки і володіє цілющою дією. У квітках мальви міститься багато полісахаридів, які при додаванні до них води, утворюють зволожуючий і заспокійливий гель для шкіри. Заспокоює суху, подразнену і чутливу шкіру, стимулює синтез колагенових волокон. Екстракт мальви буде актуальним як для молодої жирної шкіри з акне, так і для зрілої шкіри в комплексі anti-age програм.


  • Екстракт плюща - володіє стягуючою, тонізуючою властивістю, надає стимулюючу і регенеруючу дію. Підвищує пружність і еластичність шкіри, захищає її від атмосферних впливів, надає гладкість.


Фітотонік для жирної та комбінованої шкіри обличчя

Серія "Морські водорості"


 




  • Екстракт листя яблуні - При екстракції листя яблуні зберігається високий вміст фруктових кислот і вітаміну С. Саме ці речовини, м'яко відшелушуючись і відбілюючи, надають їй гарний рівний тон. Екстракт яблука в косметиці уповільнює процеси старіння, застосовується проти куперозу, стимулює процеси регенерації, покращує колір шкіри, зміцнює стінки судин шкіри.


  • Флоретін - поліфенольне з'єднання, новий захисний антиоксидант, який виявлений в листках яблуні.

Причина, чому Флоретін дуже важливий антиоксидант, знайдена в попередніх дослідженнях: виявляється, цей компонент особливо добре проникає через шкірний бар'єр. Іншими словами, він є біодоступним, в той час як багато інших антиоксидантів не є такими. Крім того, в інших дослідженнях йдеться про те, що Флоретін покращує проникнення в шкіру інших активних речовин, має властивість посилення дії інших активних компонентів, які нанесені на шкіру.


Група дослідників з Голландії підтвердила, що Флоретін: потужний антиоксидант - володіє високою ефективністю в боротьбі з вільними радикалами • забезпечує більш високий рівень захисту від пошкоджень ДНК під впливом UV-променів • інгібує перекисне окислення ліпідів • попереджає окислювальний стрес (причина ознак старіння) на різних клітинних рівнях;


  • Екстракт кори дуба - застосовують в косметології як антисептичний, в'яжучий і протизапальний засіб. Екстракт дубової кори сприяє очищенню шкіри і звуженню пор.

Лосьйони і креми, до складу яких входять препарати з дубової кори, сприяють очищенню шкіри і звуженню пор, оскільки дубильні речовини, що містяться в корі, здатні знижувати секрецію сальних залоз. Такі засоби тонізують шкіру, розгладжують зморшки, підтягують контур обличчя. В результаті їх впливу шкіра позбавляється від проблемних ділянок, стає підтягнутою і молодою.


  • Екстракт кори верби - кора містить органічні кислоти, саліцилову кислоту, дубильні речовини і флавоноїди. Екстракт кори верби вводять до складу косметичних засобів, призначених для догляду за проблемною, схильною до жирності, шкірою. Завдяки унікальним природним компонентам, що містяться в вербовій корі, такі засоби добре очищають пори і м'яко, але ефективно відлущують ороговілі клітини. Оскільки екстракт кори верби є натуральним джерелом саліцилової кислоти, він має виражену ранозагоювальну і протизапальну дію. Екстракт кори білої верби відлущує мертві клітини шкіри, регулює роботу сальних залоз, прибирає вугровий висип, знімає запалення, загоює ранки, екземи.


Фітоспрей на термальній воді


 




  • Термальна вода Берегово - кремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієва вода високої мінералізації сприяє знищенню більшості хвороботворних мікробів. В будь-який час року температура води становить близько +50 °. Термальні джерела з таким складом можна зустріти в Новій Зеландії, країні гейзерів - Ісландії, на Камчатці та Сахаліні. Термальні води показані для профілактики і лікування захворювань шкіри.


  • Хитозан. Одним з основних властивостей хитозану є здатність до утворення на поверхні нашої шкіри захисного шару. Тим самим істотно знижується втрата вологи. Тому хитозан в косметології використовується, в основному, як зволожувач, який при нанесенні на шкіру сприяє відновленню природного зволожуючого фактора.

Хитозан зволожує нашу шкіру двома способами.


По-перше, зв'язуючись з клітинами шкіри, утворює найтоншу, невидиму і невідчутну плівку, що забезпечує прекрасне вологоутримуюче покриття, яке дозволяє шкірі вільно дихати.


І по-друге, завдяки вбираючим властивостям, захисна плівка витягує вологу з навколишнього повітря і насичує нею верхні шари епідермісу.


Крім зволоження, хитозан також захищає нашу шкіру від агресивних факторів зовнішнього середовища, підвищує її стійкість до ультрафіолетового випромінювання.


Завдяки своєму природному походженню хитозан прекрасно взаємодіє з живими клітинами і засвоюється організмом людини. Він абсолютно нетоксичний, не накопичується у верхніх шарах шкіри і нешкідливий для особливо чутливих областей обличчя і тіла, що робить його ідеальним компонентом косметичних засобів по догляду за шкірою!


  • Молочна кислота належить до класу альфа-гідрокси-кислот (АНА), або, як їх ще називають, фруктових кислот, і на перше місце виходить її відлущувальна здатність. Однак у порівнянні з тією ж гликолієвою кислотою вона діє більш м'яко і фізіологічно, тому її можна рекомендувати навіть для чутливої шкіри. Молочна кислота допомагає зменшити товщину верхнього (рогового) шару епідермісу, робить шкіру гладкою і рівною, запобігає закупорюванню проток сальних залоз і утворенню комедонів (чорних крапок). Проникаючи в гирло сальної залози, молочна кислота сприяє своєчасному видаленню ороговілих лусочок, що скупчилися в протоці, що запобігає запаленню. Володарям жирної проблемної шкіри вона допомагає усунути сліди і рубці після прищів.

У догляді за шкірою, що в'яне, застосування препаратів з молочною кислотою дозволяє скоротити цикл поновлення епідермісу з 45 до 26 - 28 днів, тим самим наближаючи його до фізіологічної норми. В результаті усувається лущення, помітно покращується колір обличчя і зовнішній вигляд шкіри.


Друге, що слід неодмінно відзначити, говорячи про молочну кислоту, це її функція зволоження. На молекулярному рівні вона входить до складу натурального зволожуючого фактора (NMF) шкіри, будучи сусідами з амінокислотами та іншими компонентами. Молочна кислота зв'язує і утримує вологу, створюючи навколо себе свого роду водну оболонку. Причому волога не просто збирається, але ще й правильно перерозподіляється у напрямку до глибоких, "живих" шарів шкіри, що дозволяє створити ефект збалансованого зволоження в епідермісі.


Ще одна корисна властивість молочної кислоти - її здатність посилювати бар'єрні властивості шкіри, сприяючи виробленню церамидів, які спільно з холестерином і жирними кислотами утворюють ліпідний шар, завдяки чому шкіра менше втрачає вологу і краще протистоїть впливу зовнішніх негативних факторів. Однак водозберігаючі механізми працюють не тільки на поверхні, в епідермісі, а й глибше - в дермі. Молочна кислота надає стимулюючу дію на особливі клітини цього шару шкіри - фібробласти, через що збільшується синтез гіалуронової кислоти - речовини, що активно притягає до себе вологу і що грає роль природного філлера, підтримуючого тургор шкіри. Це призводить до покращення її еластичності і розгладженню зморшок.


Нe менш важливий омолоджуючий, або, як модно зараз говорити, anti-age ефект, вироблений молочною кислотою. Він пов'язаний з її здатністю, з одного боку, стимулювати діяльність фібробластів в дермі, створюючи тим самим умови для поновлення структурних елементів цього шару, а з іншого - прискорювати оновлення клітин шкіри. Традиційно косметологи називають таку дію регенерируючою. В результаті покращується якість шкіри, вона стає більш пружньою і еластичною, розгладжуються дрібні зморшки.


Окрему увагу варто приділити відбілюючим властивостям молочної кислоти, які були широко відомі з часів Клеопатри. Жителі Європи і Азії активно використовували кисломолочні продукти для виведення пігментних плям і покращення кольору обличчя, адже рівний тон виглядає здоровим і більш привабливим.


WHITE MANDARIN - ПРИРОДА ДАРУЄ УНІКАЛЬНУ КРАСУ!


Автор бренду "White Mandarin"

Мілютіна І.В.